Vedra International

Hi, your javascript is off..!! for optimal results on this site please enable javascript in your browser

Какво е пчелно млечице?

Пчелното млечице, наричано още royal jelly или желе роял, е най-полезният и ценен пчелен продукт. Отделя се от специални жлези на младите пчели работнички, за да се хранят с него младите ларви и пчелата майка и е основна причина за нейната невероятната плодовитост, виталност и дълголетие.

Със съдържанието си на множество незаменими аминокиселини, белтъчини, витамини (B5, B6, А, С, D, E), въглехидрати, ензими, мазнини и минерални соли, пчелното млечице се отличава с висока хранителна и биологична стойност. Най-важната съставка, която се среща единствено в пчелното млечице, е ненаситената мастна киселина 10-хидрокси-2-деценова киселина (10-HDA). Точно на тази киселина се дължат множеството биологични свойства на пчелното млечице - досега тази киселина е открита единствено в него.

Пчелното млечице подобрява обмяната на веществата, има биостимулиращ ефект и забавя стареенето. При по-възрастни хора подпомага подвижността на ставите и мускулите, интелектуалната дейност и сексуалната функция.

Апимед Витароял е хранителна добавка с пчелно млечице, пчелен мед, концентриран сок от портокал и фруктоза, която е природен биостимулатор и антиоксидант. Тя се препоръчва за всички, които се занимават с интензивен интелектуален или физически труд, както и за по-добро здраве при по-възрастни хора.

Какво е прополис?

Името прополис идва от гръцките думи "προ" и "πολις" и означава "пред града", "защита на града". Терминът показва изключително важната роля на прополиса в кошера – да го защитава от болестотворни микроорганизми.

Прополисът се произвежда от малки частици ароматна смола, която пчелите събират от листните пъпки на растенията и смесват с восък и секрет от челюстните си жлези. Чистият прополис е съставен е от 55% смола, 30% восък, 10% ароматни и етерични масла, както и 5% цветен прашец. Съдържа също витамини В1, В2, В6, С, Е, пантотенова и никотинова киселини, както и множество минерали. Доказани са антибактериалните, фунгицидните, антивирусните, противовъзпалителните, антиоксидантните, локално анестетичните, био- и имуно-стимулиращите му свойства. Всички тези свойства могат да бъдат обединени в едно – прополисът е природен антибиотик.

Днес, под формата на мехлем или тинктура, прополисът се използва външно, за лечение на микози по кожата, дерматити, както и за дезинфекция на следоперативни рани. Приеман вътрешно, той засилва защитата на организма като от една страна увеличава кръвообразуването и производството на антитела, а от друга спира развитието на различни видове бактерии и вируси, като например тези на туберколозата, салмонелата, херпеса и грипа. Трябва да се акцентира, че прополисът няма вредни ефекти върху човешкия организъм. Алергичните реакции към него са изключително редки.

Апимед предлага широка гама продукти с прополис за редица оплаквания:

Апимед Кидс са висококачествени прополисови капки без алкохол за засилване на имунната система, при грип, настинки и възпалено гърло. Те са ефикасни, щадящи и подходящи дори за малки деца на една година.

Апимед Имун са капсули с прополис и витамин С за засилване на имунната система и профилактика преди настъпващите студени сезони, които могат да се приемат и при настинка, грип, вирусни инфекции и за по-бързо възстановяване след прекарано заболяване.

Апимед Тусик е течна хранителна добавка с мед, тинктура от мащерка и прополис, която се препоръчва за облекчаване на суха кашлица и на симптомите на грип и настинка. При влажна кашлица, настинки, грип и възпалено гърло е подходяща течната добавка Апимед Бронхо, която съчетава мед, извлек от корен на лечебна ружа и прополисова тинктура .

Апимед Орал е спрей за уста с екстракт от прополис, масло от мента и глицерол, който успокоява възпаленото и зачервено гърло и намалява дразненето в устната кухина, оставяйки приятно усещане за свежест. Ако имате проблеми с венците, спреят Апимед Дент с прополис и екстракти от очеболец, червен дъб, салвия, лайка и ментово масло е подходящият продукт за Вас.

Апимед Хемопро ще Ви помогне за дискомфорта, причинен от вътрешни и външни хемороиди чрез антибактериалните и антисептични свойства на прополиса и дезинфекциращото действие на италианската лайка (подрумиче).

Какво представляват продуктите Апимед?

Широката гама хранителни добавки и медицински изделия Апимед са ефикасно и безопасно решение за вашето здраве, тъй като съчетават в себе си полезните свойства на пчелните продукти с лечебните качества на билките. Медът, прополисът и пчелното млечице в серията продукти Апимед са от региони с чиста и незамърсена природа. При производството се избягва химическа обработка, което максимално запазва натуралния характер на здравословните съставки.

Серията Апимед включва продукти за редица оплаквания, които са подходящи за широк кръг потребители – от прополисовите капки Апимед Кидс, които са подходящи дори за деца на една година, през течните Апимед Тусик и Бронхо за суха и влажна кашлица, до капсулите с витамин С и прополис Апимед Имун и биостимулиращите и регенериращи ампули с пчелно млечице Апимед Витароял. За облекчаване на възпалено гърло и дразнене в устната кухина можете да използвате спрея за уста Апимед Орал, а при проблеми с венците и афти – Апимед Дент. За страдащите от хемороиди се препоръчва Апимед Хемопро с прополис и подрумиче.

Има ли продукт Апимед за апетит?

Апимед Енерджи е течна хранителна добавка с пчелен мед и витамини, която се препоръчва за деца над 3 годишна възраст, които нямат апетит. Продуктът е подходящ и за възрастни, които имат нужда да възстановят силите си или да подсилят организма си, както и за ученици при липса на концентрация или умора. 

Има ли продукт за хемороиди?

Да, Апимед Хемопро ще Ви помогне за дискомфорта, причинен от вътрешни и външни хемороиди чрез антибактериалните и антисептични свойства на прополиса и дезинфекциращото действие на италианската лайка (подрумиче). Продуктът е подходящ за успокояване на парене, сърбеж, зачервяване и възпаления, причинени от хемороиди.

Какви продукти Апимед мога да използвам при настинка и грип?

При настинка и грип можете да използвате следните продукти от серията, в зависимост от Вашите оплаквания и нужди.

За облекчаване на суха кашлица и на симптомите на грип и настинка се препоръчва Апимед Тусик - течна хранителна добавка с мед, тинктура от мащерка и прополис. При влажна кашлица, настинки, грип и възпалено гърло е подходяща течната добавка Апимед Бронхо, която съчетава мед, извлек от корен на лечебна ружа и прополисова тинктура.  

Апимед Орал е спрей за уста с екстракт от прополис, масло от мента и глицерол, който успокоява възпаленото и зачервено гърло и намалява дразненето в устната кухина, оставяйки приятно усещане за свежест. Спреят е снабден с апликатор с дълго рамо, който улеснява нанасянето на по-трудно достъпните места в устата.

Ако искате да подсилите имунната си система и за профилактика преди настъпването на студените периоди в годината, за Вас е подходящ Апимед Имун - капсули с прополис и витамин С. Хранителната добавка може да се приема и при настинка, грип и вирусни инфекции. 


Има ли продукт Апимед за афти?

Спреят за уста Апимед Дент с прополис и екстракти от очеболец, червен дъб, салвия, лайка и ментово масло е подходящ при афти, както и при възпалени венци, пародонтоза, зъбобол и наранявания, причинени от зъбни протези и шини. 

Vedra International 2018